Haetaan uutta päätoimittajaa

Maaseutututkimus -lehdelle haetaan uutta päätoimittajaa

Maaseudun uusi aika -yhdistys hakee uutta päätoimittajaa Maaseutututkimus – Finnish Journal of Rural Studies -lehdelle!

Hae 17.1.2024 mennessä!

Nykyisen päätoimittajan toimikauden tullessa täyteen hakee yhdistys Maaseutututkimus – Finnish Journal of Rural Studies -lehdelle uutta päätoimittajaa kolmivuotiskaudeksi 2024–2026.

Päätoimittajalta edellytetään tohtorintutkintoa sekä kokemusta maaseudun tutkimus- ja kehittämistoiminnasta.

Päätoimittajan tehtävät

Päätoimittajan tehtävä on näköalapaikka maaseutututkimuksen kenttään. Tehtävässä pääsee kehittämään lehteä sekä edistämään maaseutututkimuksen näkyvyyttä ja merkitystä. Päätoimittaja vastaa lehden yleisestä tieteellisestä linjasta ja julkaistavien lehtien sisällöstä. Tehtävää hoidetaan yhteistyössä toimitussihteerin ja toimituskunnan kanssa. Päätoimittajan työ on sivutoimista, mutta tehtävästä maksetaan palkkio.

Maaseutututkimus – Finnish Journal of Rural Studies

Monitieteisen lehden pääkieli on suomi, mutta lehdessä voidaan julkaista myös ruotsin- ja englanninkielisiä tekstejä. Lehti ilmestyy kaksi kertaa vuodessa ja ajoittain julkaistaan teemanumero tai kokonaan englanninkielinen numero. Lehdessä julkaistaan tieteellisiä artikkeleita, katsausartikkeleita, puheenvuoroja, kirja-arvioita ja henkilökuvia. Lehden artikkelit ja katsaukset käyvät läpi vertaisarvioinnin.

Lehti on ottanut käyttöön Tieteellisten seurain valtuuskunnan (TSV) vertaisarviointitunnuksen ja on sitoutunut noudattamaan tunnuksen käytölle asetettuja ehtoja. Lehti on akateemisen julkaisufoorumiluokituksen tasolla 1. Lehti on ilmestynyt vuodesta 1993 asti (vuoteen 2019 asti nimellä Maaseudun uusi aika).

Vapaamuotoiset hakemukset päätoimittajan tehtävään tulee jättää 17.1.2024 mennessä Maaseudun uusi aika -yhdistyksen puheenjohtajalle mari.kattilakoski@uef.fi.

Lisätietoja antavat nykyinen päätoimittaja Torsti Hyyryläinen pt@maaseutututkimus.fi, p. 044 308 5422 ja yhdistyksen puheenjohtaja Mari Kattilakoski p. 050 4494 896.

.

Lehti on avoimesti luettavissa suomalaisten tiedelehtien julkaisualustalla osoitteessa journal.fi/maaseutututkimus. Ennen vuotta 2020 ilmestyneitä Maaseudun uusi aika -lehtiä on luettavissa www.mua-lehti.fi

Scroll to Top