Vielä ehtii ilmoittautua maaseutututkijatapaamiseen!

Vielä ehtii ilmoittautua maaseutututkijatapaamiseen!

Ilmoittaudu maaseutututkijatapaamiseen viimeistään 15.8.! Tämän jälkeen kysy peruutuspaikkoja jäsensihteeriltä: sihteeri@mua.fi . Vuoden 2023 maaseutututkijatapaaminen järjestetään Salon Lehmirannassa 30.–31.8.2023 teemalla ”Yhdenvertainen maaseutu”. Tilaisuuteen toivotaan niin tutkijoita kuin kehittäjiä ja muita maaseudusta kiinnostuneita!

Tilaisuuteen on tulossa yli sata tutkijaa ja kehittäjää! Työryhmiä on 11 ja niissä yli 50 esitystä.  

Ohjelmassa on myös kolme Keynote-puheenvuoroa ja muita puheenvuoroja sekä illalla energinen salolainen pop-rockbändi The Kuka.

Ohjelma, osallistumismaksut, ilmoittautuminen jne:

hhttps://www.mua.fi/tutkijatapaaminen-2023/

Maaseutututkijatapaamisen Keynote-puhujat ja aiheet:

 

Sami Moisio

Sami Moisio, kuva.. on aluesuunnittelun ja -politiikan professori Helsingin yliopistossa ja matemaattis- luonnontieteellisen tiedekunnan varadekaani. Hän tutkii valtioiden alueellista muutosta ja tietointensiivisen talouden geopolitiikkaa. Moision yhdessä professori Ugo Rossin kanssa kirjoittama kirja ”The urban field: Politics of economic value in the age of technology” ilmestyy syksyllä 2023.

Kaisa Vehkalahti

Kaisa Vehkalahti, kuva.. on akatemiatutkija Jyväskylän yliopiston historian ja etnologian laitoksella sekä kulttuurija sosiaalihistorian dosentti Oulun ja Lapin yliopistoissa. Vehkalahti johtaa monitieteistä tutkimusryhmää, jossa pohditaan suomalaisen maaseudun muutoksia muistitietotutkimuksen ja nuorisotutkimuksen keinoin. Tutkimushankkeiden Rural Generations on the Move. Cultural History of Rural Youth, 1950–2020 (Suomen Akatemia 2019–2024) My Countryside: Intergenerationality, Place and Gender (Koneen säätiö, 2021–2025) sekä The Future of Nordic Youth in Rural Regions: A Cross-national Qualitative Longitudinal Study in four Nordic Countries (Future Challenges in the Nordics tutkimusohjelma, 2022–2026) keskiössä ovat kysymykset siitä, millaiset historialliset ja kulttuuriset tekijät muovaavat suhdettamme maaseutuun. Lisätietoa: https://www.minunmaaseutuni.fi/

Heikki Sirviö

.. on taustaltaan politiikan tutkija ja maantieteilijä, jonka tutkimuskohteita ovat olleet valtion aluesuhde ja sen vastakkainasettelut, epätasaisen kehityksen maantiede ja suomalaisen yhteiskunnan luontosuhde. Nykyään Sirviö asuu eteläsavolaisessa maaseutupitäjässä ja työskentelee aluekehityspäällikkönä Pohjois-Savon liitossa.

Ohjelma, osallistumismaksut, ilmoittautuminen jne:

hhttps://www.mua.fi/tutkijatapaaminen-2023/

Scroll to Top