MUA-yhdistyksen toiminta

Maaseudun uusi aika ry on vuonna 1999 perustettu yhdistys, joka kokoaa yhteen maaseutututkijoita, maaseudun kehittäjiä ja maaseudun elinvoimaisuudesta kiinnostuneita ihmisiä.

Yhdistyksen keskeisimmät toimintamuodot ovat vuosittain järjestettävä maaseutututkijatapaaminen, MUA-foorumi ja gradukilpailu.

Yhdistys julkaisee Maaseutututkimus -lehteä, joka on ilmestynyt vuodesta 1993 lähtien (aiemmin Maaseudun Uusi Aika).

Yhdistys on kaikille avoin. Tervetuloa mukaan toimintaan!

Lisää tietoa jäseneksi liittymisestä täältä.

Tutkijatapaamiset

 

Tutkijatapaamisten abstraktikirjat

 

Gradupalkinnot

 

Gradupalkinto 2022 Ilona Laaksolle

Gradupalkinto 2022 Ilona Laaksolle

Otsikolla ”Muutoksen kylväjät – Etnologinen tutkimus maaseudun elintarvikeyrittäjistä ja heidän työssään kokemista haasteista”

2019: Nelli Eerikäinen

2019: Nelli Eerikäinen

Vuoden 2019 gradupalkinnon sai Nelli Eerikäinen tutkielmallaan “Paikkaperustaisen kehittämisen tekijät ja näkijät. Case YHYRES-yhdistys maaseudun kehittäjänä vuonna 2030”

2018: Maiju Rekola

2018: Maiju Rekola

Vuoden 2018 gradupalkinnon sai Maiju Rekola. Gradun otsikko on "Kokemuksellinen tieto valtakunnallisesti arvokkaiden maisema-alueiden päivitysinventoinnissa". Gradussa huomioidaan kokemuksellisuuden merkitys ansiokkaasti, ja mallia voidaan hyödyntää miettiessä...

2017: Simo Rautiainen

2017: Simo Rautiainen

Vuoden 2017 gradupalkinnon sai joensuulainen Simo Rautiainen. Opinnäytetyössä Rautiainen on kehittänyt menetelmää, jolla syrjäisyyttä voidaan nykyistä harppimenetelmää tasapuolisemmin hahmottaa ja määritellä. Lue lisää Karjalaisesta.

2016: Ilpo Mikonmäki

2016: Ilpo Mikonmäki

Kilpailuun lähetettiin neljä gradua, joista voittajaksi valittiin Ilpo Mikonmäen työ Lähidemokratia maaseutupolitiikan yhteistyöryhmän julkaisuissa. Gradu on tehty Lapin yliopiston yhteiskuntatieteiden laitoksen sosiologian oppiaineeseen, ja se on luettavissa tästä....

Share This