Tämän vuoden Maaseutututkijatapaaminen järjestetään Lappeenrannassa perinteisesti kaksipäiväisenä 25.-26.8. Teemana on Kestävät paikallisyhteisöt ja siihen liittyen on tutkimustulosten ja kehittämiskokemusten jakamiseksi perustettu kahdeksan työryhmää. Työryhmät pureutuvat tapaamisen teemaan monipuolisesti eri näkökulmista.

  1. Kestävät aluetaloudet
  2. Omavaraistuminen kestävien paikallisyhteisöjen perustana
  3. Maaseudun uudistuvat yritykset ja paikallisyhteisöt
  4. Maaseudun liikenteen kohtaamat mullistukset ja niistä selviytyminen kestävästi
  5. Arjen turva ja koettu turvallisuus maaseudun paikallisyhteisöissä
  6. Unelmakysymys: Mitä kuuluu maaseutujen järjestöille viiden vuoden päästä?
  7. Ruokajärjestelmän kriisit ja uusiutuminen
  8. Digitalisoituva maaseutu – kohti vauhdittuvaa polarisaatiota vai yhdenvertaisia kehitysedellytyksiä?

Työryhmiin ilmoittaudutaan lähettämällä abstrakti. Lomakkeessa pyydetään valitsemaan työryhmä, johon abstraktisi haluat jättää. Tarvittaessa järjestäjillä on oikeus vaihtaa työryhmää, mutta asiasta ollaan etukäteen yhteydessä abstraktin jättäneeseen.

Abstrakti sisältää johdannon, teoreettisen lähestymistavan, tutkimusmenetelmän kuvauksen, keskeiset tulokset sekä johtopäätökset. Kehittämistoimintaan liittyvissä esityksissä sovelletaan edellä mainittua jaottelua (esim. tausta, tarve, tavoitteet sekä tulokset). Sisällön pituus 1600 – 2100 merkkiä.

Abstraktiin ei sisällytetä lähteitä. Abstrakti tulee laatia sujuvaan tekstimuotoon ilman taulukoita tai luettelointia. Abstrakti kirjoitetaan sillä kielellä, jolla se esitetään tapaamisessa (suomi, ruotsi tai englanti).

Työryhmiin voi jättää abstrakteja / esityksiä 31.5.2022 asti. Täytä lomake tästä!

Maaseutututkijatapaamisen ohjelmaan voit tutustua https://www.mua.fi/maaseutututkijatapaaminen-2022/ -sivulla. Muistathan myös ilmoittautua erikseen varsinaiseen tutkijatapaamiseen!

 

Share This